Aktivering för din hunds behov

Aktivering är för hunden Och dig. – Med det menar jag att, för att det skall bli en aktivering som fungerar i längden och som hunden verkligen skall må bra av att göra, kvävs att även du gillar att utföra det med din hund. Det är viktigt för alla individer att utvecklas. Likväl hund som människa så får belöningscentra en en bra dusch med må-bra-hormoner av känslan att lyckas efter ansträngning.

När du och din hund gör saker tillsammans som ni båda gillar att göra så skapar du en fantastisk teamkänsla med din hund.

Här är lite förslag på aktivering som du kan lägga in på dina promenader och utevistelser med din hund.

Söka godis som du kastar ut. Inomhus kan du lägga det i en smart aktiveringsleksak, eller handduk/matta, lägga godis eller saker runtom på bra uttänkta ställen inne.

Söka saker som du kastar ut.

Lägga spår som hunden skall gå efter.

Kasta saker som hunden apporterar.

Söka kantareller.

Nosewework – söka efter en inlärd doft (eukalyptus, lavendel, lagerblad)

Klövja – hunden bär särskilda klövjeväskor som du kan lägga saker i, anpassade efter hur mycket hunden kan bära.

Dragträna, cykla /åka longboard, springa, vandra.

Lära olika trix eller fjärrdirrigering tex, pang spela död, selfie kika fram över axel, slalommellan m´benen, runda träd eller stolpar.

Träna hunden att hitta dina nycklar.

Dogparkour vilket är ett fantastiskt sätt att träna hundens balans självförtroende och kroppskontroll samtidigt som ni tränar samarbete.

Lydnadsträning som tex stanna, inkallning, gå vid sidan, gå fint kopplet, ligga på filt.

Det fina med aktiviteter som passar hunden och dig, är även att när det är gjort med hunden kan vi även träna passivitet på ett sätt där hunden är mottaglig och kan utveckla sin förmåga att vara lugn i olika miljöer.

Att sitta vid en sjö helt stilla och titta ut över vyerna. Eller sitta på ett hund-vänligt kaffe´ med sin hund och kanske med sina vänner och se att hunden är lugn och mår gott. Eller vara ute i naturen med vänner och kunna laga mat/sitta och fika och umgås och se att även hunden trivs och mår bra och vara med. Det är iallafall en viktig anledningen till att jag har hund.

Elsa och Hanna tittar ut över sjön, Ottjön, Jämtland.

Om du vill ha vägldning med in träning i att hitta och utveckla en aktivering som passar er bra, tveka inte att ta kontakt för att boka in enskild träning/privatträning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.