Kittet för hunden och dig

Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att du och hunden “fikatränar”, Jag kallar det så för att det utförs allra bäst med fika.

Syftet är att få en hund som snabbt känner sig lugn och trygg även då ni inte gör nåt, eller stannar till på gatan för att prata med en vän/kollega/bekant.

Du får även en hund som har ett bredare spektra av att kunna hantera sig själv i olika situationer.

Fikaträningen går till så att du och din hund går ut och fikar där du trivs. Ni kan fika i skogen, i stan, i en park, på kafe´, hos en vän, eller var som helst där du känner att du kan trivas.

Utmaningen kan bli att hunden har svårt för att inte göra nåt och blir rastlös. Det kan tex yttra sig i att hunden tuggar på pinnar, ljudar i form av gnäll eller pip, kanske krafsar på dig för att påtala att det är inte bekvämt att vara här på det här sättet.

För att hjälpa hunden att känna sig lugnare, och närma sig ditt mål med en lugn hund som trivs att bara vara kan vara tex. att ge hunden en lugn sysselsättning tex ett ben att tugga på, den kanske blir lugn av sitta nära dig, kanske att du håller om den med långsamma strykningar, få en godisbit då och då. Du måste prova dig fram får att se vad din hund trivs bäst med. Viktigt är även om hunden tycker det är svårt, så gör ni detta korta stunder. Andra saker som underlättar är att du sitter bra och trivs där ni är så att du kan så sakta kan få hunden att trivas den med.

Den här typen av träning har du nytta av i en mängd olika situationer i vardagen med din hund. Den kommer även att få lättare att koncentrera sig på den övriga träningen för vardagen.

Så ut och “fikaträna” med din hund! – För en trivsam vardag tillsammans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *